søndag 13. desember 2009

Desember i hagen / Frostroser

Da prøver jeg meg på nytt tema. denne gangen er det desember, slik den så ut i hagen den 12.12.2009. Frosten kom om natten, og la seg over absolutt alt. Her er mine første bidrag til denne månedens tema.5 kommentarer:

 1. Roser tåler det utroligste, og takk for det. Litt liv i hagen gjør seg, selv om det er frossent. Jeg likte spesielt godt komposisjonen og "jordbær"-følelsen i det første.

  PS Er det andre en smule ute av fokus, eller er det iskrystallene som lurer meg?

  SvarSlett
 2. Fine bilder med fin bruk av dybdeskarphet. En skal ikke klage på holdbarheten på disse :)

  SvarSlett
 3. Det andre er litt ute av fokus på min skjerm også, men ellers liker jeg komposisjonen litt bedre på dette (rosen fyller litt mer av skjermen og jeg liker å se den ovenfra pga. snøkrystallene som vises enda bedre). Det var to nydelige bilder der du fremhver det litt.. hva skal jeg si, melankolske i frosne roser ved å den blurrete og grå bakgrunnen.

  Forsten er "riktig" hvit, og DOF-en perfekt.

  SvarSlett
 4. Takk skal dere ha :)
  Og her syntes jeg det var det første bildet som var litt ute av fokus, og ikke det andre....? Det sier vel mer om hva man legger merke til selv.

  Lysforholdene gjorde bildene til slik de ble. På jordbæret ble fokusen satt nærmest kamera, dvs det ytterste på den fyldige delen er i fokus.

  På det andre bildet er fokuset med vilje plassert litt ned i blomsten, og ikke helt ut på tuppen. 800px versjonen ser mer uskarp ut en originalen som er i 1600px: http://4.bp.blogspot.com/_jyHXIN2kE40/SyUuPNfQWlI/AAAAAAAAOV0/YFVHuPM1VBw/s1600-h/20091212-CRW_6087.jpg

  Det var mørkt her bak, og jeg jobbet hardt med en AF som ikke alltid var helt enig med kamerafører :)

  SvarSlett
 5. Så deilige farger du hadde på bildene, roser bilder skal være skarpe og det syns jeg du hadde fått til. Øyet mitt likte det det så

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.