fredag 1. oktober 2010

Når solen forsvinner bak horisonten


Kall det gjerne "elg i solnedgang"......
Men jeg blir ikke lei av å se på de flotte solnedgangene vi kan få om høsten. Og jeg syntes dette bildet fortjente en plass under høst tema.
Solnedgangene her hjemme varierer veldig i fra sesong til sesong (om vi i det heletatt har en solnedgang da (avhengig av sted og vær ;)). Men det er noe eget over den om høsten, synes jeg.

Bildet ble tatt med stativstøtte (1 ben) ved Myrdalsvannet utenfor Bergen. Hele serien ligger på bloggen min.

Etter et par kommentarer:
Her er et par bilder uten ringer i vannet (av fisk), og det ene kanskje litt rettere horisont. Nye kommentarer noen?

Photo & Video Sharing by SmugMug

Photo & Video Sharing by SmugMug

6 kommentarer:

 1. Den høst stemningen var det ingenting å si på. Her syntes jeg det gjorde seg med en slik beskjæring (se under forrige post). Det ekstra, lille lyspunktet like under land livet opp.

  SvarSlett
 2. Er bildet bittelitt skjevt mot høyre
  Lysrefleksene som viser horisonten skaper bildet ja, enig med Rune.

  Bittelite merkelig pirk fra meg: Du har fått med noen vannringer på venstresiden. Kanksje noen som kaster en stein i vannet? Siden det er et stille, stemningsbilde hadde kanskje det kunne være unngått.

  SvarSlett
 3. Tilter mot høyre? Oy skarpt øye? Det la jeg ikke merke til. Ringene i vannet er fisk.... Alle bildene jeg tok er full ringer i vannet. Tro meg, jeg har lett i serien min.

  men siden vi har lov til å ha tre bilder i hver post, kommer et par til, om få strakser.....

  SvarSlett
 4. Jeg er veldig svak for speilbilder, og din nummer to var minst like bra som den første. Interessant beskjæring - jeg har en del slike "på lager" som jeg må jobbe litt med for prøve meg frem og trenger innspill.

  SvarSlett
 5. Jeg har forsøkt å rette opp horisonten på bildene. Men utover det er beskjæringen relativt minimal.

  Jeg forsøker å ta bilder jeg liker å se på, og hva som funker eller ikke er litt tilfeldig for meg (selv om jeg begynner å få noe trening på hva som virker). Men når det kommer til bilder som dette, er "snittreglen" ganske relevant.

  Horisonten er forsøkt lagt i "1/3-linjen" av de to bildene med solnedgang. Og så forsøker jeg å få fokuset omkring der solen går ned. Dette er også om trent rundt 1/3 på venstre side. Ikke helt, men omtrent.

  Siste bilde er bygget opp etter samme mal: Horisont i 1/3 skjiktet, og den høyeste toppen av neset er også i 1/3 linjen til høyre.

  Smak og behag er det som avgjør om man liker det eller ikke :)

  SvarSlett
 6. Å jeg liker det siste! Så vakkert, og "opp og ned"-fjellet var virkelig unikt som speilbilde!

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.