onsdag 11. november 2009

Høst i Hagen

Har nesten utviklet angst for å legge ting ut her, så mye bra som det etter hvert er blitt publisert. Men jeg lærer jo ikke noe av det, så da hiver man seg utpå med den en har. Desverre jobber jeg stort sett når det er lyst. Så utebilder om høsten er stort sett begrenset til helgekos :)

4 kommentarer:

 1. Det er ingen grunn til angst - i så tilfelle måtte vi alle ha det. Jeg likte godt komposisjonen i det første og bruken av "det røde punktet" i det andre. Dersom jeg skulle si noe, så måtte det være at det virker en smule uskarpt på meg.

  SvarSlett
 2. Jeg synes det blir veldig feil om noen blir redde etterhvert jeg.. det er jo slett ikke poenget. Tvert imot er det vel sånn at en kan legge inn bilder en f.eks. IKKE er superfornøyd med for å få tilbakemeldinger.

  Jeg likte kjempegodt det siste bildet særlig. Har du justert ned fargetonene på alle unntatt de veldig røde bladene? Jeg liker veldig godt bilder som ikke har skarpe farger for tiden, så derfor faller jeg helt for sånne bilder jeg da.

  Det øverste ser ikke ut som om det er skarpt på hele greina i forgrunnen, og det kunne det kanskje være siden du har med så mye bakgrunn også. Enten det, eller du kan gå tettere på den og ha med bare den og da begrense dybdeskarpheten til en del av den. Det er min mening da.

  SvarSlett
 3. Hei, Takker for kommentarer.

  :) "Angst" var vel å ta litt hardt i, men det gir jo en liten stikker til å bli enda flinkere når nivået her er blitt så bra. Jeg håper folk fortsetter å publisere alt det de selv ønsker :)

  Rune: Ja, det andre er kanskje en smule uskarpt. Skyldes vel litt slitent kamerahus med en linse som den ikke alltid klarer helt å fokusere med. + Lysforhold som gjorde at det ble som det ble siden det tross alt er håndholdt. Jeg er også mest fornøyd med det første bildet.

  Dagrun: Jeg gjorde noen forsøk med forskjellige f/stop på dette motivet. Bildet som ligger her er det jeg følte var best. Jeg har også et der hele grenen er "i fokus", men der syntes jeg det ble for mye bakgrunnstøy. Sikkert smak og behag. Definitivt noe jeg skal ha i bakhodet neste gang jeg er på jakt etter tilsvarende.

  Ang bilde nummer to, så er det godt justert i Lightroom. Jeg har nedjustert Saturation kraftig på alle farger unntatt rød, og så har jeg oppjustert lyset i det røde. To andre utgaver ligger på bloggen min. Der ser du bildet med full farge, og en versjon der jeg selv synes jeg var for hard i saturation justeringen.

  SvarSlett
 4. Nei her er det ingen grunn til å ha angst :)
  Vi er jo her alle sammmen for å dele kunskap og erfaringer slik at vi alle kan lære litt av hverandre. :)
  To fine høstbilder. Likte de duse fine høst fargene i bilde nr2.

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.