tirsdag 3. november 2009

høst

Våger meg utpå med skjelvende knær med etpar høstbilder...
;)

Solhatt i forfall

En av rosene mine overrasket med nydelige høstfarger,og med den gyldne høstsolen bare måtte jeg ut å knipse....


Ok...da var det gjort.
Da er det bare å pepre med ris & ros.
Er her for å lære.
Ha en fortreffelig dag

/bajas

4 kommentarer:

 1. Hei bajas. Så kjekt med flere makrofotografer! Disse var jo kjempeflotte. Jeg skal komme tilbake og småpirke (og det blir småpirk for jeg liker disse)... måtte bare skrive kjapt nå.:) Ble så glad av bildene, sjø...

  SvarSlett
 2. Jeg tror du kan være stolt. Den visne prestekragen(?) var virkelig fin og skarp - en stor fargeglede har du.

  PS Jeg tipper at Dagrun vil mumle litt om for lys bakgrunn på det første og litt liten dybdeskarphet på det andre, men det er sånt som hører med.

  SvarSlett
 3. Nei,Dagrun ville kanskje mumlet litt om at du har kuttet litt på den første på venstresiden. Kutt enten enda mer, gå nærmere, eller få med hele, synes jeg. Jeg likte forresten veldig bra at en ser den ikke-visne blomsten under og dermed også hva den en gang har vært. Et pluss for det! Litt mørkt på selve ... hva heter det da, det mørke der, som jo kanskje også er hovedfokuspunktet ditt? Det kunne vært litt lysere det mørkeste.

  På det andre har du fokus omtrent midt på bildet, har du ikke?
  Det er kanskje litt som mine bilder under, at det er et litt lite fokuspunkt og litt uklart for den som ser hvor det er (og hvorfor det er akkurat der). Jeg prøver ofte, men ikke alltid, å la fokuspunktet enten treffe et lyst punkt (fordi lyst oftest tiltrekker oppmerksomhet) eller så følger jeg komposisjonsreglene... (eller av og til bryter dem bevisst). Alt dette for å si at en må jo få velge selv hvordan en vil fremstille et bilde/ et motiv. Så kan vi som gir tilbakemeldinger bare påpeke det åpenbare i henhold til "Boken", og du kan velge å overse.:)

  Flotte bilder i alle fall.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for tilbakemeldinger!

  Først må jeg få presisere at jeg er en amatør med stor A,og jeg skjønner ikke bæret av alle innstillingene på kameraet. Jeg bruker de ferdige innstillingene på kameraet, her altså den med blomsten på! ;)
  Ikke har jeg så mye tid (eller fred og ro) til å sette meg inn i dette helt heller, så det blir endel "skyting fra hofta"..

  Det første bildet,av solhatten, har en dam i bakgrunnen, derfor litt blått og lyst. Vet ikke helt hvordan jeg skulle gått fram for å få det mørkere bak,men jeg skjønner poenget. Tips?

  Og dybdeskarphet? Hvordan får man til det?
  Komposisjonsregler?
  Jøje meg... =/
  (burde kanskje lese meg opp litt i den "boka")

  Det andre bildet tok jeg mest fordi lyset var så fint akkurat da,og rosebusken nesten sto i flammer. Høstfarger,ja!
  Tenkte altså mest på å få med fargene.
  Burde kanskje hatt med mer av de grønne bladene nederst,som også er ganske skarpe? Men jeg syns de kanskje forstyrret litt...


  Jepp,jeg ER stolt! Mest fordi jeg turte å bevege meg utpå her,men også veldig stolt fordi dere likte bildene!! =)
  Uansett. Øs på med deres kunnskap her,folkens!

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.