søndag 1. november 2009

Høsten på nært hold
Jeg har tenkt så lenge nå at jeg skal ut å ta macrobilder av høsten, men vi har hatt syke barn på løpende barn (og delvis i hauger), så først i dag har jeg fått tatt noen bilder. Nå er jo høsten nærmest på hell, og det er egentlig ikke mye blader igjen på trærne i hverken den ene eller den andre fargetonen, men det kan jo være pent lell.... Litt høst i det glisne også.

6 kommentarer:

 1. Jeg synes nå at du har fått fanget mye av høsten her. En fin skrå komposisjon på det første bildet der du har konsentrert deg om det midterste partiet av kvisten. skulle jeg si noe måtte det være at det lyse området oppe til høyre er en smule dominerende.

  I det andre henger det jo noen fine gyldne blader igjen - skikkelig novemberfølelse. Men er det vinden som gjør dem en smule uskarpe? :-)

  SvarSlett
 2. Min første association efter at have set på det øverste billede var "dinosauer" - og jeg kan ikke regne ud hvad det er for noget botanisk du har fanget!
  Det forvirrer mig også at billedet ikke er skarpt i forgrunden, som jeg nok havde tilstræbt.
  Men et rigtigt spændende billede.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentarer begge to. Jeg har blender på f/2,8 derfor er de vel skarpe bare på ett lite område. Jeg liker det sånn jeg da...:) Vet mange ikke gjør det, men jeg gjør det. (Det er i alle fall skarpt på ett punkt på min skjerm, er det ikke det hos deg, Rune?)


  Enig i det med det lyse, men jeg ville ha det sånn... igjen. Tanken var at bregnen skulle strekke seg mot lyset, hehe, en smule søkt ja, men sånn var nå det. Jeg vet at det tar fokus, kanskje for mye... ja, jeg ser den.


  Når det gjelder valg av fokuspunkt på bregnen, så nei, det tar jeg ikke helt i forgrunnen men litt inn i bildet(the rule of thirds, heter det vel;).

  SvarSlett
 4. Enig med J-B her, det først ga med assosiasjoner med ryggraden til en Dinosaur :)
  Et flott høstbilde med fine duse farger. Hos meg er det i fokus omtrent midt i smør øye :)

  Fint lys og høstfarger i det siste. Tror det er en gren som er foran fokusplan som gir den uskarphets følelsen i bilde.

  SvarSlett
 5. Dagrun: Du har nok truffet der du vil, og så får man ta evt. diskusjon om hvor stor dybdeskarphet man vil ha.

  PS "The rule of thirds" tror jeg generelt er noe annet, selv om du selvsagt kan plassere fokus på et slikt krysningspunkt dersom det er det du mener.

  SvarSlett
 6. Hva mener du, Rune? Det går jo på komposisjon og plassering av fokus i hht til dette...

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.