tirsdag 9. februar 2010

Badetid

Maya på 10mnd prøver iherdig å fange vannstrålene.
Føler meg helt ut av trening for tiden men gjorde et tappert forsøk.
Jeg liker resultatet selv om jeg ser det er litt å pirke i på bildene.
Slet med å få kort nok lukkertid, og riktig fokus.
Kanskje prøve med blitz neste gang?

5 kommentarer:

 1. Uff, det ble jo helt kornete!
  Hva gjorde jeg galt denne gangen?

  SvarSlett
 2. Jeg ser ikke at det er noe støy/ korn på disse bildene jeg. Jeg har veldig lys skjerm og den er uvant og ny for meg enda, så det er mulig det er der, men jeg kan ikke se det.

  Jeg har lyst til å si først og fremst at jeg liker bildene virkelig, virkelig godt!!!

  Det første har du ikke fått i fokus, det er riktig. ELler fokus er kanskje litt langt oppe på hånda? Blitz ville fryst vannet, men det ser nesten ut som om du alt har hatt en eller annen lyskilde som har hjulpet deg der? Blitz i taket ville evt. avhjulpet deg. Det er lite kontraster i dette bildet (for å være et s/hv-bilde). Jeg må bare si at jeg liker det også jeg. Jeg synes det passer fint til en bitteliten baby at det er såpass sart.

  Det siste er ikke skarpt på foten, og det er vel ikke meningen heller. Det kunne nok vært fokus på skummet.

  Du får enten skru opp isoen (men da kommer jo støyen), eller evt. bruke utfyllingsblitz kanskje.

  Ikke lett med lite lys og fotografering av barn, for de står jo ikke stille lenge nok at du treffer heller...

  SvarSlett
 3. Jo, også synes jeg fugestrekene mellom flisene er irriterende på øverste bildet. Jeg ville sikkert forsøkt å fjerne dem (om jeg hadde klart det er jo noe annet....;)

  SvarSlett
 4. Charlie! Gi klem til gullungen, og jeg syntes disse bildene var bra! Vet ikke om du har forsøkt med clarity og noice reduction i LR?

  SvarSlett
 5. Takker for gode tilbakemeldinger.
  Ser jeg var litt vel kjapp når postet bildene.
  Dette er gjort-
  Bilde nr 1: konvertert til monokrom i lightroom ved å dra ned saturation, justert litt på clarity,light- og dark tones samt shadow tones.
  Kunne muligens tatt krafigere i men var redd det bare skulle se unaturlig ut. Også liker at bildet er såpass "mykt". Har også kjørt noise reduction. ISO 1600.

  Bilde nr 2. Har brukt mye den samme metoden her også, men måtte jeg ta mye kraftigere i for å få frem foten skikkelig.Bildet er også croppet. ISO 800.

  Hadde ikke annen lyskilde en spottene i taket stillt på fullt. Men har en blitz som kan stilles i taket så prøver den neste gang. Det kan jo ikke skade.

  Jeg ble faktisk ikke obs på fugene før du nevnte de nå. Og ja- de var irriterende. Har photoshop elements og LR så burde jo være mulig å fjerne de (tror jeg).Problemet er bare at jeg ikke vet hvordan jeg skal bruke elements. Litt flaut men sånn er det bare..

  --

  Jeg trodde jeg hadde gjort noe gale da jeg lastet opp bildene, her ser jeg store firkanter så fingrene ser helt taggete ut. Men det ser bra ut på den andre pc'en så kanskje det bare er skjermen her.

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.