søndag 7. februar 2010

Snø som smelterDet ble dårlig med deltagelse forrige måned. Her kommer et forsøk på et bilde i monokrom, som samtidig er et nærbilde av vinteren :).

Jeg synes snø og is er fasinerende, spesielt når du kommer tett innpå.

Bildet er konvertert til monokrom i lightroom ved å dra ned saturation. i tillegg har jeg justert litt i "clarity". For å få frem kontrastene har jeg justert opp lysforholdene i de lyse delene, og dratt ned lyset i de mørke partiene.

4 kommentarer:

 1. Hyggelig å se deg igjen! Jeg likte godt det oppsettet og designet ditt - passer ypperlig for monokrom. Imidlertid virker det en smule uskarpt for meg, spesielt når en går inn på "grunnbildet. Jeg ser av EXIF-data at du har brukt 1/80sek med brennvidde 270mm (tilsvarer ca 450mm i 35mm format på en Canon 50D). Har du tatt bildet håndholdt ville jeg tro det var bevegelsesuskarphet. Har du brukt stativ må en vel se på fokuseringen.

  SvarSlett
 2. Det er nok bevegelses utskarphet, er jeg redd for. Akkurat som et par andre bilder jeg har tatt. Hmmm... Må jobbe litt med det. Det ble en vinkel som var "umulig" å ta med stativ.

  Trening, trening og mer trening skal bli.....

  SvarSlett
 3. Hos meg er det skarpt på veggen (en liten cm), mens kanskje skarpheten burde sittet akkurat i overgangen snøsmelting/ vegg?

  Er det kanskje "antifokusen", som en i min lokale fotogruppe liker å kalle det, som har spillt deg et puss? Makro er ofte lurt å bruke manuell fokus på slik at du treffer der du ønsker. Jeg må i alle fall det....

  Som Rune, liker jeg veldig godt motivet og det passer som hånd i hanske til temaet, ingen tvil derom. Enkelt, rent og flott.

  SvarSlett
 4. Hmmm... Ja Dagrun, det kan du jammen meg ha rett i. Når jeg selv ser nærmere på bildet, er det gulvet som er i fokus, og ikke snøkanten som var intensjonen.

  Trening, trening og mer trening :)

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.