lørdag 13. februar 2010

På tur

Bildet er tatt i strålende sol men motlys gjorde det sort-hvitt. Lang avstand og bevegelse er med på å gjøre det litt uskarpt..... men motivet er vel til å bli glad av?

5 kommentarer:

 1. Jeg justerte tallet etter "s" (den tredje tallverdien du må justere når du forstørrer bildet) fra 4 til 800, og da forsvant uskarpheten i bildet ganske så mye.:)

  Kjempeflott bilde, klarte du å ta akkurat da skiløperen traff krysset også? For et ønskebilde! Skiløyper danner de utroligste mønster. Jeg ville nok kuttet skyggepartiet øverst og hatt bare skiløper og snø + skisporene da. Da får du skiløperen på vei utav bildet, men det synes jeg er bare tøft jeg da.

  SvarSlett
 2. :-) Glemte tydeligvis å rette den tredje tallverdien i farten. Takk skal du ha Dagrun for at du ordner opp.

  Jeg fikk kamera i "skuddposisjon" i en fart da jeg så skiløperen nærme seg krysset og jeg trykket av i hurten og styrten. Fikk ikke tid til innstillinger eller komposisjon i det hele tatt. Tok to bilder på rappen. Det andre finner du på bloggen min. Er enig i at skyggepartiet kunne vært kuttet, men som sagt så rakk jeg ikke å tenke på det. Skal konsentrere meg bedre neste gang. Å croppe bilde i etterkant vil vel ødelegge det ,... for skiløperen er allerede så nærme skyggepartiet.
  Takk for kommentaren :-)

  SvarSlett
 3. Jeg synes at du har fått komposisjonen veldig godt til med fin inndeling fra toppen og enkle linjer. Jeg ville ikke kuttet skyggen på toppen. Den kommer omtrent i det berømte gyldne snitt, og tar du den vekk kommer løperen for høyt opp. Kanskje jeg ville speilvendt det.

  SvarSlett
 4. Det er et bilde til å bli glad av - fullendt på en måte. :)

  Enig med RuneE - speilvending kunne kanskje funket likeså bra!

  Men veldig bra bilde!

  SvarSlett
 5. Speilvendt var en god ide :-)
  Takk for kommentarer.
  Jeg la inn dette bildet siden jeg akkurat har lært litt om komposisjon og det "gyldne snitt" i fotoklubben. Lærte kanskje litt den kvelden ... :-)

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.