onsdag 10. februar 2010

Monokromt lys


Bilde tatt i helga. Jeg fallt for mønster i steiner og snø, og linjene dette skapte, samt lyset over fjellet langt borte. Jeg har brutt prinsippet om å la det være lyst i ytterkant av bilde ved å ha snøen som nederste "lag". Den drar nok oppmerksomhet, men samtidig synes jeg det tilfører noe nettopp gjennom at det er en linje med snø, en med stein med snø og en med stein uten snø.

Jeg hadde på et vidvinkelobjektiv; Sigma 10-20 mm.

Bildet er behandlet i photoshop elements der jeg justerte lys og kontrast direkte i raw. Jeg har økt særlig det sorte i bildet. Bildet var overeksponert (bevisst) i utgangspunktet siden det var så mye lyst og hvitt i det.

3 kommentarer:

 1. Fine-fine lagdelinger - enkelt, men effektivt. Skulle noe diskuteres måtte det være hvo høyt oppe sen mørke strandsonen skulle være og om det neset opp til venstre virker distraherende.

  SvarSlett
 2. Ja, det kan du nok ha rett i at det gjør (neset virker forstyrrende). Jeg har andre bilder det ikke er med, men jeg må innrømme at jeg ikke helt tenkte på det nå.

  Mener du at det er for mye hvitt nederst, slik at de mørke steinene kunne kommet lenger ned?

  SvarSlett
 3. Det er vel mest pirk, men den mørke linjen er ganske dominerende og deler bildet omtrent på midten uten at jeg ser noen grunn til det. Jeg tror jeg ville ha skjøvet den opp eller ned. Er du radikal prøver du 1:1 format ved å fjerne den nederste delen.

  Neset er enda mer pirk, men jeg likte det motstående neset veldig godt og kunne ha tenkt meg at du kunne forsøkt å dempe det første litt.

  SvarSlett

Kommentarer som "Fint bilde" forteller ikke fotografen noe, prøv å være konkret med hva som fenger deg eventuelt ikke fenger deg :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.